Startmotor/generator
Trimchip
Stålomspunnet
Avgjutning
Spoilers
Styling av Bilklädsel
Xenonljus konvertering
Karossdekor
Uppmätning
Kromning av plast

Tjänster:

 

Kromning av plastdetaljer.

 

Info  Pris  Förberedelse  FAQ   Blogg 

 

 

Vad är detta?

Detta är absolut inte samma sak som kromspray du köper i affären ( vilket är rena skämtet )! Detta är äkta silver och är en vidareutveckling av det medel som man i industin använder på glasskivor för att framställa speglar!

 

Specifikationer och mer info

 

Vi får mängder med frågor via mail. Allt blir bättre men här är svaren på de vanligaste frågorna sammanställda om hur det ligger till just nu.

 

Fäste: Som 2 komponents billack. Förbehandlingen har stor betydelse. Slipning med 600p - 1200p + 2 komponent primer ger ett bra fäste.

Tålighet: Som billack, Ytan är sealad med 2k klarlack vilket bestämmer tåligheten. Precis som billack blir därför objektekts yta en liten aning tjockare. Den kromade ytan är förvånansvärt böjlig. Om det  används vid slitageytor påverkas/slits det på samma sätt som billack.

Värmebeständighet: Som 2k billack

Lämpliga material: Alla som är mättade, ej feta och inte suger åt sig. Tex grundmålat trä, frigolit. eller alu, stål, plast, m.m... 

Former: alla former är möjliga, men blir dom extra komplicerade tillkomer en kostnad för tillverkning av specialhållare samt att det kan behövas göras om flera gånger.

Storlek: Maximal storlek är 50X50X50, vi kan inte kroma större saker ännu, men det skadar inte om du hör av dig. 

Miljö: Innehåller ej nickel, kadmium, bly eller krom utan är ersatt med äkta silver. 

Hur lång tid tar kromningen? Det tar ca en månad exlusive kötiden.

Det går nämligen ej att köra mer än 6 kromsaker samtidigt och det hela görs i tre steg som tar en fredag vardera p.g.a torktid och våra arbetstider som är förlagda på fredagar

Lyckas det inte på första försöket så måste proceduren göras om från början

Vad går att kroma och hur mycket kostar det?

Prislista finner du här: www.loaded4speed.com/chrome-pris.html 

Är du osäker på om man kan kroma det du tänkt kan du fråga oss. Du finner vår kontaktinformation här: http://www.loaded4speed.com/Aboutus.html 

Vad är en testperson? En testperson accepterar att köra kromningen innan alla maskiner är injusterade till 100 procent. En testperson förbinder sig att svara på frågor om hur kommunikationen fungerat och hur resultatet är samt svara på samma frågor om 1 år. Sedan är det hela avklarat.

Hur bra blir resultatet? Mycket bra. Det blir spegelblankt. Det ser fantastiskt ut när det blir bra och man kan se sig själv i speglingen.

Blir det alltid bra? Det är inte alltid det är möjligt. Dammkorn kan infinna sig.

Det kan också bli, vilket är ytterst sällsynt, missfärgat eller dimmigt på grund av utsöndring av ämnen från ditt objekt. Är det så då gör vi om det flera gånger tills det blir bra. Går det ändå inte , Då justerar vi priset och tar endast en mycket liten symbolisk summa. Resultatet blir ändå bättre än vanlig spraykrom oavsett vad som än händer =)

Är vi dyra? Jämfört med vanligt krom så kostar det faktiskt ungefär en femtedel. Jämfört med firmor som kan kroma plast så tar vi en tredjedel. Så svaret är nej.

Hur mycket tjänar vi? Pengarna går bara till maskinerna, vi jobbar i princip gratis vilket är synd. Vi har investerat i så dyra maskiner och materialkostnaden är så pass hög att vi får över väldigt lite pengar. Detta projekt ser vi som en investering och hoppas på att kunna tjäna något på detta i framtiden. Vi tycker i vliket fall att det är intressant och roligt, annars hade vi lagt ner för länge sedan.

 

 

 

Team Loaded4Speed

Kontakt

 

 

 

Loaded4Speed.Com © 2009